Terug naar overzicht

Top 5 vegetarische ontbijtrecepten

Blog

Het ontbijt is een van mijn favoriete maaltijden van de dag – al moet ik eerlijk toegeven dat ik maar moeilijk kan kiezen want iedere maaltijd vind ik lekker. Doordeweeks kies ik meestal voor magere kwark met fruit en granola of havermoutpap met allerlei kleurrijke toppings. In het weekend pak ik uit met pannenkoekjes of bananenbrood, en heb ik haast dan maak ik een groene smoothie en neem ik die mee op pad. Wat is jouw favoriete ontbijtje?

Havermoutpap met compote
Havermoutpap met amandelmelk is absoluut een van mijn ontbijtfavorieten! Kan je nagaan hoe heerlijk deze variatie moet zijn met gedroogde pruimen, vanille, kaneel en een heerlijke rabarber-appel compote. Eigenlijk een tikje herfstig, maar met mijn rabarberinspiratie deze week kon het niet laten om hem te maken… een voedzaam power ontbijtje!
http://www.dehippevegetarier.nl/havermout-met-rabarber-appel-compote/

Homemade granola
Lange tijd dacht ik dat granola maken enorm moeilijk was. Ik probeerde het nooit omdat ik geloofde dat daar echt een kunstje voor nodig was. Niets is echter minder waar! In 20 minuten zet iedere thuiskok de allerlekkerste homemade granola op tafel. Wat moet je kunnen? Afwegen, mengen en wachten. Meer niet. En het resultaat is al-tijd verbluffend lekker, bovendien kan je oneindig naar smaak variëren!
http://www.dehippevegetarier.nl/granola-met-cranberrie-kokos-en-banaan/

Bananenpannenkoekjes met blauwe bessen
Niets is zo lekker als een feestelijk ontbijtje in het weekend (in bed). Deze bananenpannenkoekjes lenen zich daar perfect voor! Super snel gemaakt, heel smaakvol en ook nog eens gezond en glutenvrij (want op basis van banaan). Heerlijk met blauwe bessen, romige yoghurt, ahornsiroop en een snufje kaneel.
http://www.dehippevegetarier.nl/bananenpannenkoekjes-met-blauwe-bessen/

Suikervrij bananenbrood
In het weekend mag ik van mezelf altijd iets lekkers: taartje, toetje, mmm! Nog leuker vind ik het dan als ik iets kan maken wat nét zo lekker is, maar dan best wel gezond. Dit recept voor veganistisch suikervrij bananenbrood van De Groene Meisjes leent zich daar perfect voor! Absoluut schuldvrij snoepen, een geweldig recept dat ik het liefst ieder weekend zou maken en aldoor zou eten.
http://www.dehippevegetarier.nl/vegan-suikervrij-bananenbrood/

Groene vijgensmoothie
Zoals zoveel veggies en vegans ben ik dol op groene smoothies. Gezond, lekker, light en in dit geval een enorme ‘energizer’. Deze groene vijgensmoothie is ideaal als snel en handig take-away ontbijt of als krachtig tussendoortje na een sportprestatie. Een echte opkikker om de rest van je dag aan te kunnen.
http://www.dehippevegetarier.nl/groene-vijgensmoothie/

Door Isabel Boerdam, De Hippe Vegetariër, www.dehippevegetarier.nl, www.facebook.com/dehippevegetarier, www.twitter.com/dehippeveggie, www.instagram.com/dehippevegetarier